21. november 2019

CSR og bæredygtighed Samfundsansvar - Vejledninger Historisk

Ny guide skal hjælpe revisors kunder med at få den rette assurance på klimadata og sociale data

World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) og den engelske revisorforening, ICAEW, har netop udgivet en guide til virksomheder, der ønsker at få valideret de data, de har i relation til klima, sociale forhold og kønsdiversitet. Det kan være svært at komme i gang, men det vil denne guide lave om på.


Thomas Krath gxw@sfe.qx 4193 3148At få en uafhængig tredjepart til at gå data igennem, er med til at skabe tillid til data. Tillid er revisorbranchens kernekompetence, og det har revisorbranchen bidraget til i mange år på de ordinære finansielle data. I kraft med det øgede fokus på klima, FN’s verdensmål og virksomheders samfundsansvar, stiger efterspørgslen efter validering af data inden for andre områder, der er væsentlige for virksomhedens performance, så som klima, personaleforhold, menneskerettigheder, antikorruption og kønsdiversitet.

Denne nye guide gennemgår trin for trin, i et let forståeligt sprog, hvad assurance er, hvilke typer der findes og hvilken, der er den rette for virksomheden. Guiden er målrettet organisationer, der efterspørger assurance, og kan også med fordel læses af investorer og andre regnskabsbrugere.

FSR bakker op om guiden, og direktør Tom Vile Jensen udtaler:

’FSR – danske revisorer byder guiden fra WBCSD og ICAEW velkommen. Guiden er tiltrængt blandt organisationer og virksomheder, der ønsker at fæste tillid til deres data, så de kan udvælge den type erklæring, der passer deres behov. I lyset af de udfordringer, vi står overfor med blandt andet klimaforandringerne, og det momentum, der er i EU om ’Sustainable Finance’, er pålidelige ESG-tal, der kan ligge til grund for fremtidige investeringer, essentielle. ’

Du kan finde guiden her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber