27. maj 2020

Corona Hjælpepakker - EKF Historisk

Omfattende hjælp til eksportvirksomheder – også SMV’ere

Udenrigsministeriet har stillet en eksport- og investeringspakke til rådighed for danske eksportvirksomheder med fokus på blandt andet adgang til internationale hjælpepakker.


Billede af Heidi Roger Martens

Heidi Roger Martens Chefkonsulent, cand.merc.aud.
uez@sfe.qx 4193 3165

Artiklen er oprindeligt skrevet af en anden medarbejderSom virksomhedernes foretrukne rådgiver kan det være en god ide at være opmærksom på endnu et spændende støtteinitiativ igangsat i skyggen af corona-pandemien. Med eksport- og investeringspakken fra Udenrigsministeriet er der sat intet mindre end 225 millioner kroner af til at øge indsatsen for eksport- og investeringsfremme i år og næste år.

Pakkerne omfatter tre områder:

1) Eksportrådgivning
Eksportrådgivningen under Udenrigsministeriet har fungeret længe. Det nye er, at brugerbetalingen er nedsat, og dele af rådgivningen er nu helt gratis.

Det er således muligt:

  • at få op til 15 timers gratis akut-rådgivning for hvert eksportmarked, din virksomhed opererer i. Det omfatter specifikt spørgsmål omkring COVID-19-regelsæt og eksporttekniske spørgsmål (toldregler med mere).
  • at få billigere eksportrådgivning. Denne rådgivning er en mulighed for at anvende eksportmarkedernes ambassader som virksomhedens forlængede arm. Tidligere var timeprisen kr. 995 – den er nu nedsat til kr. 500. For SMV’er er timeprisen helt nede på kr. 250.
  • at få 5 timers gratis rådgivning om public service med henblik på at få afdækket markedsinformation om lokale forhold eller eksporttekniske spørgsmål.

2) Eksportfremstød
Støtten til eksportfremstød er forbedret, idet de afsatte midler er forhøjet med næsten 100%, og støtteprocenten er hævet fra 50% til 75%.

Det er således langt billigere at deltage i eksportfremstød. Samtidig kan SMV’er nu deltage i fælles fremstød i udlandet.

Særligt eksportfremstød, der fremmer den grønne omstilling, vil få prioritet.

3) Ny taskforce
Den nyoprettede taskforce er opdelt i to spor:

  1. Et udrykningshold, der skal bistå og hjælpe virksomheder med nye markedsmuligheder, assistere SMV’er i Danmark samt fastholde og tiltrække udenlandske investeringer.
  2. Opprioritering af EU-indsatsen og arbejde på fri, fair og bæredygtig handel. Dette omfatter blandt andet at bearbejde handelsbarrierer og styrke WTO og fair handelsregler.

Læs meget mere på nedenstående links – hvor der blandt andet er en hotline-kontaktformular:

https://thetradecouncil.dk/covid19-hjaelp

Find dit eksportmarked her

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber