22. december 2017

Revision Revision og erklæringsopgaver - Udvidet gennemgang - Faglige nyheder og vejledninger og fortolkning mv Historisk

Spørgsmål/svar om udvidet gennemgang

Interessen for den opdaterede standard om udvidet gennemgang er stor. Her kommer derfor de tre mest stillede spørgsmål.


Louise Nellemann Faglig chef - revision, etik og kvalitet, Statsautoriseret revisor
yar@sfe.qx 4193 3161Er det rigtigt, at jeg ikke længere behøver at sende advokatbreve?
Nej, det er ikke rigtigt, men det er blevet præciseret, at der kun skal sendes advokatbreve, hvis revisor er bekendt med, at virksomheden i det forløbne år er eller har været involveret i tvister, søgsmål, retssager eller lignende forhold, som kan have en væsentlig indvirkning på årsregnskabet, og virksomheden har gjort brug af advokat vedrørende sådanne forhold. Du skal altså ikke sende advokatbreve til fx inkassoadvokater eller advokater, der hjulpet med en tinglysning.

Er det korrekt forstået, at FSR’s standard om udvidet gennemgang skal anvendes ved udvidet gennemgang, der afsluttes 1. januar 2018 eller senere?
Ja, det er som udgangspunkt korrekt forstået. Ændringerne for så vidt angår udformningen af erklæringen om udvidet gennemgang træder dog først i kraft for regnskaber med balancedag den 30. juni 2018 eller senere, men kan anvendes på erklæringer, der afgives 30. juni 2018 eller senere.

Bestemmelserne om erklæringen træder først i kraft 30. juni 2018, men kan jeg godt anvende det nye erklæringsparadigme allerede nu?
Nej, det kan du desværre ikke. Den udskudte ikrafttrædelse hænger sammen med ikrafttrædelsesbestemmelserne i erklæringsbekendtgørelsen. Du må derfor vente til den 30. juni 2018 med at bruge den nye erklæring.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu