20. maj 2020

Rådgivning Finansiering

Gode råd til virksomheders dialog med banken

Ny miniguide til de virksomheder, der i lyset af coronakrisen har behov for hjælp i banken. Miniguiden er udarbejdet af bankernes erhvervsorganisation, FinansDanmark.


Thomas Krath Jørgensen Chef for rapportering og uddannelse
gxw@sfe.qx 4193 3148Corona-krisen presser fortsat mange virksomhed på likviditeten og nogle virksomheder står overfor eller er i gang med at tale med banken eller andre finansieringskilder om udvidelse af eksisterende kreditter eller etablering af nye.

Gode råd til dig der har brug for hjælp i bankenBankernes erhvervsorganisation, FinansDanmark, har derfor udarbejdet en miniguide på to sider til de virksomheder, der står i denne situation.

Download den her som pdf

 

 

 


Virksomhederne skal være velforberedte

Det er afgørende for muligheden for at opnå finansiering at virksomhederne er er velforberedte inden kontakten til banken. 

Spørgsmålene som virksomhederne med fordel kan overveje inden kontakten med banken er ifølge FinansDanmark blandt andet: 

* Hvilken hjælp er der behov for fra banken? 

* Hvilke muligheder har virksomheden selv for at sikre den fremtidige drift?

* Er der tale om et kort eller langsigtet finansieringsbehov?

* Er muligheder for hjælpepakker udtømte?

* Er alle informationer indsamlet og medbragt? Fx årsregnskabet og/eller periodebalance, likviditetsbudget. Er man selvstændig bør information om privatøkonomien tillige indgå i informationspakken.

Brug en revisor

FinansDanmark opfordrer også virksomhederne til at inddrage revisor i arbejdet med at danne overblikket.

Her kan du som revisor med fordel rådgive dine kunder om finansieringsmuligheder og hjælpepakker og mere specifikt eksempelvis hvis skabe overblik over likviditeten hos dine kunder.

Find andre artikler om finansiering her

”Sådan forhandler du med din bank”

Sådan forhandler du med din bankFinansDanmark opfordrer også virksomhederne til at bruge guiden ”Sådan forhandler du med din bank”, som er udarbejdet af bl.a. FinansDanmark og FSR – danske revisorer i fællesskab.

Find Guiden her

 

 

 


Kreditvurdering

Bankernes baggrund for at kunne hjælpe er en kreditvurdering. Og her indgår mange faktorer: fx egenkapital, sikkerheder, årsresultater m.v. Får man nej, findes der andre banker og måske også nye informationer, som kan ændre bankens holdning.

Alternative finansieringskilder til banken

Der findes lødige alternativer til finansiering i banken. 

Prøv eksempelvis 'Find Finansiering' der er en portal, der kan hjælpe dig i din rådgivning om finansiering.
 
På portalen kan du som revisor vise dine kunder nogle alternative finansieringsmuligheder til lån hos banken eller realkreditinstituttet. 
 
Det ’alternative’ består i, at  traditionel lånefinansiering via de etablerede finansieringsinstitutter såsom banker ikke er repræsenteret som finansieringsmulighed. På portalen  repræsenteres en bred vifte af finansieringsmuligheder, herunder lån, factoring, fakturasalg og leasing.

findfinansiering.dk

Specifikt om Vækstfonden og EKF

Både Vækstfonden og EKF har forskellige låne, garanti- og kautionsprodukter til både SMV'ere og store virksomheder.

Se mere om mulighederne hos Vækstfonden her og hos EKF her

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber