26. september 2023

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Inger vinder Danica Prisen og titlen som årets guldfugl

Marketenderiet i Valby dannede rammerne for kåringen af årets guldfugle tirsdag den 26. september, da Inger Kehlet løb med førsteprisen og den store ære at kalde sig vinder af Danica Prisen. Prisvinderen fik overrakt diplom, blomster og en check på 30.000 kroner, imens klapsalverne fyldte salen.


Billede af Simone Toftdahl

Simone Toftdahl Event & kommunikationskonsulent
fvgb@sfe.qx 2265 0901


Billede af Amalie Hermansen

Amalie Hermansen Kommunikationskonsulent
nur@sfe.qx 2179 3382”Afhandlingen lykkedes i helt særlig grad at anvende metoden om forventningskløften til at skabe en metode og modeller til at sikre, at revisors vurdering ved fastlæggelse af væsentlighed er så nuanceret som overhovedet muligt.”

Sådan lød motiveringen fra Pernille Pless, Tax Director i Baker Tilly og medlem af bedømmelsesudvalget, da spændingen blev udløst, og klapsalverne fyldte Marketenderiet. Herefter trådte Inger Kehlet op på podiet og modtog diplom, blomster og en check på 30.000 kroner som anerkendelse for sin indsats i forbindelse med sin afhandling. En afhandling, som på mange måder bidrager med ny og brugbar viden til branchen.

Vinderne af 1. pladsen, 2. pladsen og 3. pladsen ved Danica Prisen 2023

Vinderne af 1. pladsen, 2. pladsen og 3. pladsen ved Danica Prisen 2023. Foto: Daniel Greniman

Danica Prisens formål er at anerkende og hylde årets bedste kandidatafhandlinger på landets cand.merc.aud.-studier. Med prisen ønsker FSR – danske revisorer og Danica Pension at fremme forskning inden for skat, revision og eksternt regnskabsvæsen, som er hovedområderne inden for revisorernes daglige arbejdsfelt.

Vinderafhandlingen har titlen ’ESG-revision i praksis – Væsentlighedsbetragtning, professionsteori og kompetencekløften’ og er skrevet på Aalborg Universitet. Kandidaten blev vejledt af Peter Thor Kellmer, som er partner og statsautoriseret revisor i Beierholm.

Andenprisen gik til Frederik Bang fra EY med afhandlingen ’An empirical evaluation of the predictive abilities of earnings and cash flows’, som derved fik 20.000 kroner. Afhandlingen er skrevet på Aarhus BSS – Aarhus Universitet med vejledning af Frank Thinggaard, Ph.D. og professor på Aarhus Universitet.

Tredjeprisen og de 10.000 kroner gik til Julie Elgaard Hove Pedersen og Morten Østergaard Aagaard Christensen med afhandlingen ’Bæredygtighedsrapportering efter kommende lovgivning (CSRD)’, som er skrevet på Syddansk Universitet. Julie og Morten blev vejledt af Rikke Holmslykke Kristensen, Ph.D., adjunkt på Syddansk Universitet og statsautoriseret revisor i Beierholm.

Forinden prisoverrækkelsen havde Christian Jensby, CEO i Deloitte, holdt en veloplagt inspirationstale for alle nominerede kandidater, som med stor spænding var mødt op til årets festdag for cand.merc.aud.-kandidater.

Læs mere om Danica Prisen

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber