28. september 2022

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Kristian og Jonas vinder Danica Prisen og titlen som årets guldfugle

Centralværkstedet i Aarhus dannede rammerne for kåringen af årets guldfugle onsdag den 28. september, da Kristian Frøhlich Rosager og Jonas Casper Dalgaard Hansen løb med førsteprisen og den meget store ære at kalde sig vinder af Danica Prisen. Prisvinderne fik overrakt diplom, blomster og en check på 30.000 kroner, imens klapsalverne fyldte Centralværkstedet.


Billede af Amalie Redke

Amalie Redke Kommunikations- og marketingkonsulent
nzf@sfe.qx 4193 3145”Emnet er aktuel og kompleks, og behandlingen er dybdegående med en god og klar konklusion. Specialets relevans viser sig også ved, at Danica Prisen 2021 var baseret på samme emnekreds. Kristian og Jonas har udført et meget selvstændigt stykke arbejde, og der er ingen tvivl om, at holdningerne kommer tydeligt frem. Endelig er specialet udgivelsesegnet, hvilket blandt andet er demonstreret ved, at der allerede har været en artikel i Børsen om emnet, og materialet indgår i en konkret retssag." 

Sådan lød motiveringen fra Claus Holm, professor på Aarhus Universitet og medlem af bedømmelsesudvalget, da spændingen blev udløst, og klapsalverne fyldte Centralværkstedet. Herefter trådte Kristian Frøhlich Rosager og Jonas Casper Dalgaard Hansen op på podiet og modtog diplom, blomster og en check på 30.000 kroner som anerkendelse for deres indsats i forbindelse med deres afhandling. En afhandling, som på mange måder bidrager med ny og brugbar viden til branchen. 

Vinderne af 1. pladsen, 2. pladsen og 3. pladsen ved Danica Prisen 2022. Foto: Jesper Voldgaard.

Vinderne af 1. pladsen, 2. pladsen og 3. pladsen ved Danica Prisen 2022. Foto: Jesper Voldgaard.

Danica Prisens formål er at anerkende og hylde årets bedste kandidatafhandlinger på landets cand.merc.aud.-studier. Med prisen ønsker FSR – danske revisorer og Danica Pension at fremme forskning inden for skat, revision og eksternt regnskabsvæsen, som er hovedområderne inden for revisorernes daglige arbejdsfelt. 

Vinderafhandlingen har titlen ’Værdiansættelse af finansielle instrumenter i forbindelse med handel af andelsbeviser’ og er skrevet på Syddansk Universitet. De to kandidater blev vejledt af Jesper Præst Olsen, som er statsautoriseret revisor og CEO i GoAudit. 

Andenprisen gik til Simon Philip Worm Jensen fra Deloitte og Casper Havnhøj Jensen fra PwC med afhandlingen ’Uafhængighedens gråzoner’, som dermed fik 20.000 kroner. Afhandlingen er skrevet på Copenhagen Business School med vejledning fra Marianne Zander Svenningsen.

Tredjeprisen og de 10.000 kroner gik til Pernille Guldmand Mikkelsen med afhandlingen ’Den generelle omgåelsesklausul på skatteområdet - overført af danske interne skatteregler’, som er skrevet på Aarhus Universitet. Pernille blev vejledt af Anders Nørgaard Laursen. 

Forinden prisoverrækkelsen havde Morten Friis, partner i EY og tidligere vinder af Danica Prisen, holdt en veloplagt inspirationstale for alle nominerede kandidater, som med stor spænding var mødt op til årets festdag for cand.merc.aud.-kandidater.

Læs mere om Danica Prisen

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber