24. februar 2021

Erhvervsret Aktie- og anpartsselskaber - Lovgivning og fortolkning

Nu kan de nye regler anvendes, når et IVS omregistreres til et ApS

Folketinget vedtog i december 2020 nogle regler, der gør det lettere at omregistrere et IVS (iværksætterselskab) til et ApS. Samtidig blev fristen for at omregistrere forlænget med 6 måneder til den 15. oktober 2021. De nye regler kan anvendes fra den 26. februar 2021.


Jan Brødsgaard Fagkonsulent, cand.merc.aud.
woe@sfe.qx 3369 1060Erhvervsministeren har udstedt en bekendtgørelse, der sætter de nye regler i kraft fra den 26. februar 2021.

De nye regler kræver, at selskabskapitalen forhøjes til minimum 40.000 kroner ved omregistrering af et IVS til et ApS. Kapitalforhøjelsen skal foretages efter de almindelige regler om kapitalforhøjelse i selskabslovens kapitel 10. Ved indskud af andet end kontanter skal revisor derfor altid udarbejde en vurderingsberetning.

De nye regler kræver ikke længere, at selskabets egenkapital ved omregistreringen mindst svarer til selskabskapitalen, og revisor skal derfor ikke afgive erklæring om, at kapitalen er til stede. Dermed stilles et IVS, som om selskabet havde været stiftet som et ApS fra starten.

Ved genoptagelse af et IVS, der er sendt til tvangsopløsning, skal selskabskapitalen være til stede. I en sådan situation skal revisor erklære, at selskabskapitalen er til stede, og at selskabet ikke har ydet ulovlige lån. Det fremgår af de almindelige regler om genoptagelse i selskabsloven.

Vi har tidligere omtalt de nye regler

Se bekendtgørelsen, der sætter reglerne i kraft

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber