29. november 2022

Erhvervsret Internationalt

Ny publikation fra Accountancy Europe - Overblik over 17 europæiske landes corporate governance-systemer

Accountancy Europe har udgivet en ny publikation, der giver et lettilgængeligt overblik over 17 europæiske landes corporate governance-systemer og viser, at der på nogle områder er markante forskelle på tværs af Europa.


Marina Bitsch Madsen Fagchef for etik og regulering, Ph.D.
zoz@sfe.qx 2981 5922Accountancy Europe har udgivet en ny publikation, der giver et overblik over de forskellige corporate governance-systemer i 17 europæiske lande.

Publikationen undersøger:

  • Bestyrelsen: struktur, sammensætning og regulering
  • Bestyrelsesaflønning og -evaluering
  • Interne kontroller og transparens
  • Kapitalejeres og stakeholderes roller.

Accountancy Europe anfører i publikationen, at der på nogle områder er signifikante forskelle mellem de undersøgte landes corporate governance-strukturer.

De nuværende europæiske initiativer på klimaområdet, eksempelvis CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive) og ESRS (European Sustainability Reporting Standards), afhænger i høj grad af god corporate governance. Accountancy Europe fremhæver, at en bedre forståelse for de europæiske corporate governance-systemer vil bidrage til en mere effektiv implementering af bæredygtighedsrelateret regulering.

Find publikationen her.

 

Faglig opdatering

Bliv opdateret på den seneste udvikling i regler og praksis inden for selskabsret. Kurset er målrettet SMV-revisorer. Læs mere og tilmeld dig her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber