Omkostningsgodtgørelsen på vej tilbage

PressemeddelelseSkatteminister Karsten Lauritzen lægger op til fuldt ud at genindføre omkostningsgodtgørelsen, når virksomhederne vinder sager over myndigheder.

SkatFSR - danske revisorer

Selskaber og fonde kan i dag ikke få deres omkostninger godtgjort, selvom de vinder retssager mod Skat. Borgere har delvist kunnet få dækket omkostningerne, når de har ført og vundet sager. Men fremover skal det måske ikke koste penge at vinde en sag over Skat. I dagens udgave af Børsen lægger Skatteminister Karsten Lauritzen op til fuldt ud at genindføre omkostningsgodtgørelsen.

”Det bør selvfølgelig ikke koste en skatteyder, heller ikke en virksomhed, penge at vinde en sag over myndighederne. Derfor synes jeg, at skatteministeren kommer med en god melding”, siger formanden for FSR – danske revisorers skatteudvalg Bjarne Gimsing, statsautoriseret revisor og fortsætter:

”Uden fuld omkostningsgodtgørelse vil en virksomhed i mange tilfælde opleve, at omkostningerne ved at få ret hurtigt overstiger den sparede skat, og det er hverken ret eller rimeligt.”

Zig-zag-kurs er ikke godt for virksomhederne
Siden skattereformen i 2009 har selskaber og fonde ikke haft mulighed for at få godtgjort alle deres omkostninger ved retssager mod myndighederne.

"At regeringen vil rulle beslutningen fra 2009 tilbage er godt. Men det er netop den her zig-zag kurs, der er med til at give ikke bare retssikkerheden men også erhvervsklimaet et stort tryk i den forkerte retning. FSR – danske revisorer og mange andre advarede kraftigt imod initiativet dengang, så jeg håber meget, at den her linje får bred politisk opbakning fremover. Vi ser frem til lovforslaget på dette område,” siger Bjarne Gimsing.