26. oktober 2020

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Aarhus har fået to nye guldfugle

Chr. 4’s gamle børssal i København dannede rammerne for kåringen af årets guldfugle fredag den 23. oktober. Jeppe Knøss Jensen og Simon Bøgh Uldbjerg løb med førsteprisen og den meget store ære at kalde sig vinder af Danica Prisen. En pris, der i år kan fejre 30-års jubilæum.


Amalie Redke Kommunikations- og marketingkonsulent
nzf@sfe.qx 4193 3145”Den her afhandling er anderledes end de fleste på området. Den er mere konkret. Den er mere fokuseret. Og den giver en velunderbygget analyse af, hvordan audit data analytics ikke blot kan effektivisere revisionen, men rent faktisk også kan forbedre revisionen. Kvaliteten ved afhandlingen er, at den på en overbevisende måde giver indhold til, hvordan man kan anvende audit data analytics til at øge kvaliteten. Det er en meget spændende afhandling, som har et meget tydeligt budskab til praktiserende revision.”

Sådan lød motiveringen fra Thomas Riise Johansen, medlem af bedømmelsesudvalget, da spændingen blev udløst, og klapsalverne fyldte børssalen. Herefter trådte Jeppe Knøss Jensen og Simon Bøgh Uldbjerg op på podiet og modtog diplom, blomster og en check på 40.000 kroner som anerkendelse for deres indsats i forbindelse med deres afhandling. En afhandling, som på mange måder bidrager med ny og brugbar viden til branchen. Jeppe og Simon arbejder til dagligt i PwC og Deloitte.

Danica Prisens formål er at anerkende og hylde årets bedste kandidatafhandlinger på landets cand.merc.aud.-studier. Med prisen ønsker FSR – danske revisorer og Danica Pension at fremme forskning inden for skat, revision og eksternt regnskabsvæsen, som er hovedområderne inden for revisorernes daglige arbejdsfelt.

Vinderafhandlingen har titlen ”Revisors professionelle skepsis i revisionen af regnskabsmæssige skøn”, og de to vindere blev vejledt af Claus Holm, som er professor på Aarhus Universitet. Jeppe og Simon forsvarede deres kandidatafhandling for snart et år siden, men temaet er stadig både relevant og aktuelt.

Andenprisen gik til Mathias Østerberg Madsen for afhandlingen ”Gennemgribende indvirkning på regnskabet - med fokus på afkræftende konklusioner”, som dermed fik en pengepræmie på 30.000 kroner. Mathias arbejder hos Deloitte og studerede ligesom vinderne på Aarhus Universitet.

Tredjeprisen og de 20.000 kroner gik til Carina Sejling og Mette Maj Andersen med den tværfaglige afhandling ”A process model for Small and Medium-sized Enterprises”. Også Carina og Mette dimitterede fra Aarhus Universitet.

I sin festtale lagde formand for FSR – danske revisorer, Lars Kronow, vægt på, at branchen gør en stor indsats for at uddanne håbefulde talenter. Lars Kronow sagde desuden: ”Jeg har noteret mig, at flere af afhandlingerne tager højaktuelle problemstillinger op som for eksempel revisors professionelle skepsis, rapportering af samfundsansvar og forventningskløften ved bekæmpelse af hvidvask. Det er spændende emner, der vidner om, at I har fingeren på pulsen og har blik for de vigtige spørgsmål, der optager branchen.”

Jeppe og Simon vandt Danica Prisen 2020
Mathias blev nummer to ved Danica Prisen 2020
Mette og Carina blev nummer tre ved Danica Prisen 2020

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber