17. marts 2020

Corona FSR mener

Coronakrise i Danmark – nyt corona-site og andre nye initiativer fra FSR – danske revisorer

Coronakrisen griber om sig, og det begynder nu at gøre alvorligt ondt på dansk erhvervsliv. Regeringen har allerede sammen med Folketingets partier gennemført en række omfattende kriseinitiativer og akutpakker, som skal imødegå de økonomiske konsekvenser.


Camilla Hesselby Vicedirektør
pur@sfe.qx 2556 4196Coronakrisen griber om sig, og det begynder nu at gøre alvorligt ondt på dansk erhvervsliv. Regeringen har allerede sammen med Folketingets partier gennemført en række omfattende kriseinitiativer og akutpakker, som skal imødegå de økonomiske konsekvenser. Der er grund til at rose samtlige Folketingets partier for den imponerende, resolutte og overbevisende indsats, der er gjort for at hjælpe danske virksomheder. Det gælder ikke mindst i forhold til at sikre likviditet ved at udskyde frister

Coronakrisen påvirker også revisorbranchen, som reviderer og rådgiver danske virksomheder. Vi får daglige meldinger fra medlemsvirksomheder, som får mange henvendelser og spørgsmål fra deres kunder om alt lige fra likviditetsberedskab til de nye akut- og hjælpepakker.

For at bistå foreningens medlemmer bedst muligt har vi oprettet dette corona-site med informationer og nyheder, som det er relevant at kende i den aktuelle situation.

Vi vil her dagligt udsende faglige nyheder, opdatere med de nyeste tiltag fra Folketinget og orientere om, hvilke initiativer foreningen løbende sætter i søen. Der vil blive udsendt en samlet opdatering hver dag.

I dag har vi lagt en faglig nyhed ud om, hvordan man kan revidere på distance og håndtere revisionsprocessen, hvis man ikke kan komme ud i virksomheden til fx en lageroptælling. Det er en aktuel problemstilling, som mange revisionsfirmaer står overfor i øjeblikket.

Vi har derudover og blandt andet på baggrund af henvendelser fra foreningens medlemmer spillet ud med række initiativer på skatteområdet, der kan hjælpe danske virksomheder gennem krisen. Som en del af dansk erhvervsliv er vi naturligt optaget af, at flest mulige virksomheder kommer helskindet på den anden side af corona-krisen. Vi har i det lys og sammen med vores skatteudvalg overvejet en række praktiske og materielle skatteforhold, som med passende lovgivning kan medvirke til, at flere virksomheder overlever krisen.

Der er i overvejende grad tale om fristforlængelser, som giver fleksibilitet og tilfører likviditet til virksomhederne. Men vi henstiller også til politikere og myndigheder ikke at beskatte de medarbejdere, der bliver utilsigtet ramt af reglerne om beskatning af fri telefon og PC, fordi de er tvunget på hjemmearbejde. Se pressemeddelelsen.

Vi samler løbende op på de spørgsmål, der kommer ind til sekretariatet. Nogle resulterer i specifikke faglige nyheder, andre samler vi op i en FAQ.

Charlotte Jepsen
Adm. direktør

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber