28. oktober 2021

CSR og bæredygtighed Internationalt - Priser

International pris til Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer for partnerskab om SMV’ernes bæredygtighedsrapportering

Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorers partnerskab, som har til formål at forbedre danske virksomheders bæredygtighedsrapportering, har modtaget international anerkendelse i form af en ISAR Honour Award.


Thomas Krath Jørgensen Chef for rapportering og uddannelse
gxw@sfe.qx 4193 3148Prisen blev overrakt den 19. oktober, under det syvende World Investment Forum, afholdt af United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) i Palais des Nations, i Geneve i Schweiz. Her blev ISAR Honours ceremonien afviklet for tredje gang.

Blandt 40 indstillede initiativer fra 23 lande blev der uddelt seks priser samt to Special Recognitions. Her vandt FSR – danske revisorer og Global Compact Network Denmark prisen som et af de tre bedste nationale initiativer. Blandt de andre vindere i den nationale kategori var The Institute of Certified Public Accountants of Kenya and of Rwanda for deres “Financial Reporting Award” initiativ og The South African Institute for Business Accountants (SAIBA) for deres 'GCI Capacity Building for SMEs' initiativ.  

Formålet med ISAR Honours er at øge opmærksomheden og facilitere formidlingen af ’best practice’ inden for rapportering om bæredygtighed og Verdensmålene. ISAR Honours uddeles til organisationer, der faciliterer forbedringer af virksomheders rapportering om bæredygtighed og verdensmålene.

”Det er en stor ære for os at modtage ISAR Honour Awarden, for vores partnerskab med FSR – danske revisorer. At vores fælles initiativer er blevet anerkendt som ’best practice’ af UNCTAD, er et kæmpe skulderklap. Vores partnerskab viser, hvordan vi sammen kan inspirere flere virksomheder til at rapportere på bæredygtighed, end vi kan hver for sig,” siger Sara Krüger Falk, Executive Director, Global Compact Network Denmark.

Best Practice gennem SMV COP-listen og COP Peer Review

Siden 2019 har partnerskabet mellem Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer været centreret omkring to årlige initiativer, SMV COP-listen og COP Peer Review, som netop har til formål at fremme danske Global Compact virksomheders rapportering på bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål.

Gennem SMV COP-listen fremhæver Global Compact Network Denmark og FSR - danske revisorer de virksomheder, hvis Communication On Progress-rapporter (1) der særligt udmærker sig. SMV COP-listen har til formål at inspirere andre SMV’er med eksempler på god praksis.

Læs mere om de otte COP-rapporter på SMV COP-listen 2021, og hvad der ligger til grund for vurderingerne i SMV COP 2021 publikationen.

Med COP Peer Review er formålet at skabe rum for, at danske Global Compact virksomheder, store som små, kan dele erfaringer og udfordringer i forhold til deres rapportering på bæredygtighed og derved modtage værdifuld og konstruktiv feedback fra andre Global Compact virksomheder og organisationer på den årlige rapport til FN’s Global Compact.

”Det betyder meget for os med denne anerkendelse. Arbejdet med bæredygtighed i SMV-segmentet er særlig vigtigt i et land som Danmark, hvor 95 procent af virksomhederne er SMV'er, som selvfølgelig også skal være med til at drive den bæredygtige omstilling. Det er derfor vigtigt for at os at demontere myten om, at rapportering på bæredygtighed og Verdensmålene kun er for store virksomheder. Det viser vi i den grad med SMV COP-listen og COP Peer-review processen, hvor store som små virksomheder lærer af hinanden,” siger Birgitte Mogensen, Formand for Udvalget for Bæredygtighed og Samfundsansvar i FSR – danske revisorer.

Læs mere om ISAR Honours 2021.


(1)Alle medlemsvirksomheder af UN Global Compact forpligter sig til at skrive en årlig Communication on Progress-rapport (COP) til Global Compact.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber