03. marts 2023

FSR i medierne Presseklip

Sø- og Handelsretten retter ind og laver stor udskiftning i ombejlet kuratorpanel

Syv nye ansigter kan trække i arbejdstøjet som fast kurator ved Danmarks største skifteret, der modtog 50 ansøgninger til de eftertragtede pladser. De er dog udpeget for en kortere periode end hidtil.


Anders Lau Pressechef
nyn@sfe.qx 4193 9147Nedenstående er et resumé. Læs hele artiklen hos AdvokatWatch.

Syv advokater er kommet igennem nåleøjet som fast kurator ved Sø- og Handelsretten, der er Danmarks største skifteret. 

Behandlingen af konkursboer med aktiver i Sø- og Handelsretten sker hovedsageligt hos et advokatfirma repræsenteret i panelet eller hos Kammeradvokaten. Styrelsen slog fast i sin rapport fra januar 2021, at det er med til at svække konkurrencen og udelukke andre professioner som for eksempel revisorerne fra opgaverne. Derfor foreslog styrelsen, at faste kuratorpaneler jævnligt skulle udpeges på baggrund af en konkurrence mellem ansøgerne. 

Det materialiserer sig nu i nogen grad i Sø- og Handelsretten, der iføle Konkurrencestyrelsen behandler næsten halvdelen af alle konkursboer i Danmark, og de nye toner fra landets største skifteret er umiddelbart sød musik i revisorernes ører.

"Det ser vi fra FSR - danske revisorers side rigtig positivt på," fortæller Camilla Hesselby, vicedirektør i FSR - danske revisorer.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber