09. april 2019

CSR og bæredygtighed Samfundsansvar - Fremtidens rapportering Historisk

Hvad kan vi forvente af fremtidens CSR-rapportering?

Den 21. marts dannede Revisorernes Hus rammen for et velbesøgt CSR-dialogmøde. I anledningen af 25 året for FSR – danske revisorers CSR-pris blev der kigget tilbage og ikke mindst fremad. Prisvinderne A.P. Møller Mærsk og Novo Nordisk gav deres bud på tendenser, der vil påvirke fremtidens CSR-rapportering.


FSR – danske revisorers CSR-udvalg inviterede til dialogmøde d. 21. marts med særlig fokus på fremtidens CSR-rapportering. Mødet blev faciliteret af Frances Iris Lu, Head of CSR & Sustainability Services i KPMG og medlem af CSR-udvalget.

På mødet var to af de tidligere vindere af FSR – danske revisorers CSR-Pris – A.P. Møller Mærsk og Novo Nordisk – inviteret til at fortælle om udviklingen i deres rapportering og deres forventninger til fremtiden. I forbindelse med mødet fortalte de i et kort interview om deres erfaringer.

A.P. Møller Mærsk 
Annette Stube, Head of Mærsk Sustainability i A.P. Møller Mærsk, fremhævede i sit oplæg, at verdensmålene er med til at definere retning i CSR-arbejdet i Mærsk, og at en væsentlighedsvurdering er afgørende i forhold til at levere en god og solid CSR-rapport. Ifølge Annette er der særligt tre tendenser, som vil påvirke fremtidens CSR-rapportering:

  • Større efterspørgsel efter informationer fra investorer. 
  • Rapportering på samfundsmæssig impact og verdensmålene. 
  • Fremadskuende rapportering i relation til samfundsmæssige megatrends.  

Se interviewet med Annette Stube her.

Novo Nordisk 
Anne Gadegaard, Senior Advisor i Corporate Sustainability i Novo Nordisk, fremhævede i hendes præsentation, at det indtil nu ikke har været defineret, hvornår noget er ’godt nok’ og bæredygtigt. Derfor er Novo Nordisk begyndt at arbejde med ’Future Fit Business Benchmark’, der har udarbejdet et værktøj til at måle, hvornår de kan dokumentere nul negativ impact på 23 indikatorer, og hvor de har positiv impact. Anne pegede desuden på tre tendenser, der vil påvirke fremtidens CSR-rapportering:

  • XBRL-tagging af ikke-finansiel information. 
  • Investorerne inkluderer ESG-oplysninger i investeringer. 
  • Større fokus på alternativer til en årlig CSR-rapportering.

Se interviewet med Anne Gadegaard her.

Læs mere om de to indlæg her.

Dialogmødet blev holdt i Revisorernes Hus, og var det første af i alt fem dialogmøder, som FSR – danske revisorers CSR-udvalg inviterer til. Møderne har på forskellig vis fokus på danske og internationale trends og udviklinger, der understøtter tilliden til virksomhedens arbejde med samfundsansvar.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber