03. september 2018

Regnskab Årsrapportprisen

Plancher fra årsrapportprisen 2018

FSR og DI uddelte årsrapportpris og diplomer på en velbesøgt konference ultimo august 2018 med fokus på en række aktuelle tendenser i dansk regnskabspraksis, såsom rapportering om selskabernes opfølgning på strategier, alternative resultatmål og ikke-finansielle nøgletal.


Thomas Krath Jørgensen Faglig chef - rapportering og udvikling, Statsautoriseret revisor
gxw@sfe.qx 4193 3148FSR - danske revisorer og Dansk Industri var værter ved konference om årsrapportprisen, der fandt sted den 30. august 2017 i Industriens Hus.

Formålet med samarbejdet om uddeling af årsrapportpriser er at fremme og udvikle "best practice" i dansk regnskabspraksis og stimulere den regnskabsfaglige debat i Danmark. Temaerne i år var "Et investorrelevant sammendrag af de ikke-finansielle oplysninger" v/investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen, PKA, "en god struktur i årsrapporten" (med Hartmann som eksempel og modtager af et diplom for god årsrapport i small og mid cap-segmentet), "en klar beskrivelse af forretningsmodellen" (med Zealand Pharma som eksempel og ligeledes modtager af et diplom for god årsrapport i small og mid cap-segmentet), "Alternative Performance Measures" samt "Strategi - beskrivelse og opfølgning".

Dommerkomiteen fremhæver

FSR - danske revisorers regnskabsudvalg havde forud for behandlingen i dommerkomiteen gennemgået ca. 130 årsrapporter for børsnoterede selskaber og store ikke-noterede virksomheder. Dommerkomiteen bemærkede, at mange selskaber igen i år har udført et stort og vellykket arbejde med at forbedre årsrapportens informationsniveau, med at gøre årsrapportens oplysninger virksomhedsspecifikke og gøre årsrapporten læsevenlig. Der var særligt fra de udenlandske regnskabseksperter, der i år var indbudt til at deltage i dommerkomiteen, en række kommentarer og spørgsmål til de fem virksomheder, der var nomineret til årsrapportprisen.

Der var også fra disse eksperter flere forslag til, hvordan de pågældende årsrapporter kunne forbedres yderligere, blandt andet på baggrund af erfaringer med gode årsrapporter fra andre virksomheder i de pågældende lande.

Obligatorisk efteruddannelse for godkendte revisorer

Deltagelse i den faglige del af arrangementet fra 13.30-17.00 berettiger til 3 timers efteruddannelse inden for regnskab (vejledende timetal) samt yderligere 1 time (ligeledes inden for regnskab), hvis man også deltager i en workshop om formiddagen.

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu