Store forandringer på markedet for revisorydelser

NyhedNæsten ni ud af 10 danske selskaber benytter fortsat en revisor i arbejdet med årsregnskabet. Revision er fortsat den mest efterspurgte ydelse, men der er sket store forandringer i markedet. En række øvrige ydelser fra revisorbranchen vinder hastigt frem. Det viser en ny gennemgang af 232.000 selskabers årsregnskaber.

AnalyseVærdien af revision

Selvom langt hovedparten af de danske selskaber ikke har krav om at benytte en revisor, når årsregnskabet skal gøres klar, så benytter 87 procent stadig en revisor.

”Når ni ud af 10 danske virksomheder fortsat gør brug af en revisor, så er det fordi, virksomhederne i stor stil efterspørger revisorernes arbejde. Revisor er en foretrukken samarbejdspartner for store dele af dansk erhvervsliv, uanset om der er revisionspligt eller ej,” siger erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer Tom Vile Jensen.

Alligevel dækker tallet 87 procent over store forandringer i ydelserne. I 2005, hvor der fortsat var fuld revisionspligt, blev alle selskaber revideret. I dag er det tal faldet til cirka det halve (49 procent). Til gengæld har selskaberne tilvalgt andre ydelser. Blandt andet fik hver fjerde selskab hjælp til at opstille regnskabet (regnskabsassistance) og det udgør dermed det næststørste forretningsområde, når revisorerne erklærer sig om årsregnskaberne. Ydelsen ”udvidet gennemgang” har i samme periode opnået en markedsandel på 11 procent.

”Mange selskaber har fortsat brug for høj grad af sikkerhed og tillid, eksempelvis fordi de låner penge af banken. Andre selskaber har måske ikke samme behov, og her passer en række af de øvrige ydelser fra revisorerne bedre. Ydelserne tilpasser sig markedets behov. I disse år ser vi store forandringer i branchen, hvorfor revisorerne er i gang med at omstille sig til de kunder, der ønsker mere skræddersyede løsninger”, siger Tom Vile Jensen.

Andelen af selskaber, der ikke benytter en revisor, er steget fra 8 procent på 2013-årsregnskaberne til 13 procent på 2015-årsregnskaberne.

Kilde: Experian 2016

Læs analysen om revisormarkedet under forandring - nye revisorydelser vinder frem hos kunderne her

Kontakt

 • Anders Lau

  Kommunikations- og analysechef - presse og public affairs

  3369 1047
  4193 3147
 • Tom Vile Jensen

  Direktør

  3369 1051
  M: 4193 3151

Årsrapporten er den vigtigste kilde til information

Ingen låner penge ud med bind for øjnene. Det gælder, uanset om din kunde vil låne penge i banken eller have kredit hos sine leverandører.

Et informativt regnskab, der giver relevante oplysninger om virksomhedens økonomi, er et godt udgangspunkt for samhandel og kreditgivning.

Hent inspiration i Regnskabsvejledningen for klasse B- og C-virksomheder der indeholder anbefalinger til hvilke ekstra oplysninger, du kan udarbejde.
Læs mere om anbefalingerne af brugen af regnskabsvejledningen her.