Årsregnskaber: Laveste andel underskud i byggeriet i mange år

NyhedByggeriet er nu blandt de brancher, hvor færrest selskaber har underskud, viser ny analyse fra FSR – danske revisorer.

Andelen af selskaber med underskud fordelt på brancher i pct. (pr. 1. kvartal 2018).
Klik for større billede

I 1. kvartal 2018 var andelen af danske selskaber med underskud samlet 31,6 pct. For bygge- og anlægsbranchen var andelen væsentligt lavere nemlig 29,6 pct. Det er den laveste niveau for branchen siden april 2009, viser en gennemgang af de virksomhedernes årsregnskaber foretaget af FSR – danske revisorer på baggrund af data fra Experian. 

”Generelt går det godt i de danske virksomheder. Og når det går godt i dansk økonomi, så går det som regel rigtig godt i byggeriet, hvad vores tal også bekræfter”, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR – danske revisorer og fortsætter:

”Det er første gang siden januar 2009, at færre end 30 pct. af bygge- og anlægsvirksomheder har underskud - altså det bedste siden finanskrisen.”

Set på tværs af alle brancher er det alene branchen ’fast ejendom’, der klarer sig bedre end byggeriet. Her har 26,4 pct. af selskaberne underskud.

Angrebet egenkapital
I 1. kvartal 2018 var andelen af danske virksomheder med såkaldt angrebet egenkapital på 24 pct., og andelen af selskaber i branchen Bygge- og anlægsvirksomheder med angrebet egenkapital var på 24,2 pct.
Begrebet angrebet egenkapital dækker over selskaber, hvor egenkapitalen er negativ eller under lovens mindstekrav til indbetalt startkapital.

”Hvis jeg skulle nævne noget, hvor der er malurt i bægeret – også i byggeriet – så er det, at en forholdsvis stor andel virksomheder har meget lidt på kistebunden at tære af i form af egenkapital. Det gør de her virksomheder sårbare for fx nedgang i efterspørgslen eller stigende renter,” siger Tom Vile Jensen. 
 

Læs hele analysen:


Kontakt

  • Tom Vile Jensen

    Direktør

    3369 1051
    M: 4193 3151