21. september 2021

Nyheder og pressemeddelelser Nyheder

Årsmødet 2021: Mangel på arbejdskraft i revisorbranchen er akut

”Det sidste halvandet år har krævet en kæmpe indsats af revisorbranchen. På 18 måneder har Erhvervsstyrelsen udbetalt 16 milliarder kroner i kompensationer. Her taler jeg alene om de ansøgninger, hvor vi har afgivet erklæring. Og jeg taler alene om Erhvervsministeriets pakker. Dertil kommer tusindvis af revisorerklæringer på slutafregninger. Man kan roligt sige, at vi har gjort en kæmpe forskel under coronakrisen”.


Gorm Boe Petersen Politisk chef
toc@sfe.qx 4119 9163Foto/Daniel Buchwald

Med de ord skød FSR – danske revisorers formand Lars Kronow revisorbranchens årsmøde i Operaen i København i gang. Et årsmøde, der under overskriften ”Et stærkt erhvervsliv efter coronakrisen”, sætter fokus på, hvad dansk erhvervsliv og revisorbranchen kan lære fra pandemien, og hvordan vi i fællesskab skaber et stærkt og konkurrencedygtigt Danmark.

Lars Kronow fremhævede, at han er glad og stolt af den måde, som revisorbranchen har klaret coronakrisen på. Til gengæld gav han udtryk for en stor bekymring over branchens høje gennemsnitsalder og evne til at tiltrække unge talenter. Mangel på arbejdskraft er ifølge formanden en af branchens største udfordring i de kommende år:   

"For små ti år siden var der 4.300 godkendte revisorer i Danmark – ved sidste årsskifte var der 3.200. Med andre ord: vi har mistet mere end en fjerdedel af vores kollegaer på ti år. Det bliver heller ikke bedre af, at 60 procent af de godkendte revisorer i Danmark i dag er over 57 år," sagde formanden fra talerstolen i Operaen.

Læs hele formand Lars Kronows tale ved Revisorbranchens årsmøde 2021 

Gense hele formand Lars Kronows tale ved Revisorbranchens årsmøde 2021. Spol frem til tid 01:45 for talens begyndelse. 

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber