22. september 2020

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Ny formand for FSR - danske revisorer

Statsautoriseret revisor og partner i Deloitte Lars Kronow er valgt til ny formand for FSR – danske revisorer.


Charlotte Jepsen Administrerende direktør
pow@sfe.qx 4193 3198


Peter Lyng Høiberg Chef for Direktionssekretariat og Projektledelse
cqu@sfe.qx 2344 6113FSR – danske revisorers generalforsamling har den 22. september 2020 valgt Lars Kronow, partner i Deloitte som ny formand for foreningen. Lars Kronow afløser den siddende formand Peter Gath, partner i EY, der har været formand siden 2017.   

Lars Kronow er 52 år. Han blev i 1986 ansat i Arthur Andersen, der i 2002 blev en del af Deloitte hvor han har været partner siden. Lars Kronow har siddet i FSR – danske revisorers bestyrelse siden 2014 – de sidste tre år som viceformand.

Som statsautoriseret revisor har Lars Kronow påtegnet regnskaber hos en række fremtrædende private virksomheder og offentlige institutioner, heriblandt ATP, Aller Group, DEAS, Røde kors og Københavns Kommune. 

Som ny formand for FSR – danske revisorer vil Lars Kronow først og fremmest værne om ordentligheden og tilliden både til erhvervslivet og til revisorbranchen.

”Revisorbranchen er en central del af det økonomiske bolværk, der sikrer ordentlighed og redelighed. Som ny formand vil jeg gerne styrke det bolværk endnu mere. En velfungerende revisorbranche er afgørende for at kunne sikre at de finansielle markeder er effektive”, udtaler Lars Kronow.

Et andet emne, som den nye formand vil prioritere i sit formandskab, er spørgsmålet om, hvorvidt små virksomheder igen skal have en revisorerklæring på årsregnskabet:

”En stor del af det samlede skattegab på 14 milliarder kroner kan i dag tilskrives små virksomheder med en omsætning på under 10 millioner kroner. Det er ikke overraskende næsten den samme gruppe af virksomheder, der i dag er undtaget revisionspligt. Derfor hilser jeg det velkomment, når erhvervsministeren her i efteråret indkalder til forhandlinger om netop revisorpligten”, siger Lars Kronow, og uddyber: 

”Erfaringerne viser nemlig, at der bliver ryddet op, når en godkendt revisor kigger virksomhederne over skulderen”.  

Medlemsfordele

Med et medlemsskab får du bl.a.

Et politisk talerør
Analyser og surveys
Rabat på kurser
Person med krydsede arme

Bliv medlem af FSR

Tilmeld dig nu