26. oktober 2021

Nyheder og pressemeddelelser Pressemeddelelse

Best in class: Arla og Carlsberg vinder CSR Prisen 2021

Efter et tæt kapløb mellem de nominerede fik Arla og Carlsberg i dag overrakt den traditionsrige CSR Pris på Børsen i København. Som prisvindere kan Arla og Carlsberg bryste sig af at være bedst til at formidle arbejdet med samfundsansvar og bæredygtighed


Anders Lau Kommunikations- og analysechef
nyn@sfe.qx 4193 9147


Pernille Risgaard Chefkonsulent (ekstern tilknytning)
ce@cpbzcnal.qx 4026 1433FSR – danske revisorer hylder for 27. gang god praksis inden for rapportering om samfundsansvar og bæredygtighed med CSR Prisen.

I år valgte foreningen at prise den bedste rapport om samfundsansvar og bæredygtighed inden for to virksomhedskategorier. Én pris til Arla i kategorien for unoterede virksomheder og én pris til Carlsberg i kategorien for børsnoterede virksomheder.

Dommerpanelet har sat pris på to rapporter, som udmærker sig ved at introducere virksomhedens rolle i samfundet og synliggøre virksomhedens strategiske arbejde med bæredygtighed. Det er samtidig rapporter, der på fornem vis balancerer virksomhedens beskrivelser af både negative og positive aftryk på omverdenen og indeholder tydelige oplysninger om virksomhedens fremdrift på området.

Birgitte Mogensen, der er formand for FSR – danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed uddyber, hvorfor dommerpanelet i år har valgt at hædre netop Arla og Carlsberg.

Revisorerklæring på ESG-nøgletal

Dommerpanelet roser Arlas bæredygtighedsrapport for at tage livgreb med klimaagendaen og italesætte mælkeproduktionssektorens rolle i den grønne omstilling. Arla får desuden ros for at anvende revisorerklæring med høj grad af sikkerhed på ESG-nøgletal, forklarer Birgitte Mogensen.

”Vi er meget stolte og beærede over at vinde prisen. Vi stræber efter at være ansvarlige og åbne om vores udfordringer, dilemmaer og løsninger, og vi ønsker hele tiden at løfte vores rapportering. Det, at vi nu har revisorerklæring på størstedelen af vores ESG-nøgletal, gør, at vi i vores samarbejde og kommunikation kan vise, at vores arbejde er baseret på videnskabeligt grundlag og leverer reelle resultater. Der ligger et omfattende arbejde bag vores rapportering fra både medarbejdere og landmænd, og de fortjener en stor ros,” siger CMO og head of CSR i Arla, Hanne Søndergaard.

Together Towards ZERO

Carlsberg modtager dommerpanelets ros for i bæredygtighedsrapporten at redegøre om konkret fremdrift og forventninger til fremtiden i forhold til virksomhedens Together Towards ZERO-strategi og fokus på hele værdikæden. Rapporten er i høj grad drevet af transparens og af data samt klarhed om regnskabspraksis og metodikker, fortæller Birgitte Mogensen. 

”I Carlsberg vil vi være lige så transparente omkring vores bæredygtighedsfremskridt som vores finansielle resultater. Derfor er vi stolte over denne anerkendelse. Igennem vores afrapportering forsøger vi kontinuerligt at kommunikere til forbrugeren ved at give indsigt i vores data samt historier om vores initiativer og samfundspåvirkning. Det inkluderer også de ambitiøse mål, vi satte i 2017, da vi lancerede vores bæredygtig-hedsprogram Together Towards ZERO. Vi er meget glade for prisen, og ser den som et skulderklap til alle de kollegaer, der dagligt arbejder på at gøre Carlsberg mere bæredygtigt og forbedre vores kommunikation med omverdenen,” siger CEO i Carlsberg, Cees ’t Hart.

Det er første gang, at FSR – danske revisorers konstituerede adm. direktør Camilla Hesselby er med til at overrække CSR Prisen. 

”Jeg har glædet mig til at afsløre, at Arla og Carlsberg løber med CSR Prisen i år. Med det nye bæredygtighedsdirektiv fra EU bliver kravene til indhold og format i rapporterne i fremtiden langt mere håndfaste. Vi går således en spændende tid i møde, hvor fælles struktur og data om samfundsansvar og bæredygtighed skal fylde mere i rapporterne. Med CSR Prisen fremhæver og hylder vi de virksomheder, der allerede i dag er langt i det arbejde og kan tjene som inspiration for andre. Stort tillykke til vinderne”

Kontaktoplysninger på vinderne

I år blev 65 virksomheders rapporter vurderet til CSR Prisen. Heraf udpegede panelet seks virksomheder til at være med i finalefeltet. I dag fik to af de seks virksomheder overrakt en pris.

Kontaktoplysninger på vinderen af CSR Prisen 2021 for bedste rapport om samfundsansvar og bæredygtighed i kategorien for store unoterede virksomheder:

Arla

Kontakt: Susanne Andersen
Email: susa@arlafoods.com
Tlf.: +45 8938 1184

Kontaktoplysninger på vinderen af CSR Prisen 2021 for bedste rapport om samfundsansvar og bæredygtighed i kategorien for store børsnoterede virksomheder:

Carlsberg

Kontakt: Nina Brønden Jakobsen, Senior Director, Group External Communication
Email: ninabronden.jakobsen@carlsberg.com
Tlf.: +45 4186 1391

Øvrige nominerede til CSR Prisen 2021

Kandidater i kategorien for store unoterede virksomheder, som dommerpanelet har nomineret:

Grundfos med 2020 Sustainability Report

Salling Group med CSR Rapport 2020

Kandidater i kategorien for store børsnoterede virksomheder, som dommerpanelet har nomineret:

A.P. Møller- Mærsk med Sustainability Report 2020

Ørsted med Sustainability Report 2020

Dommerpanelet og information om CSR Prisen

Rapporterne er blevet bedømt af et dommerpanel bestående af:

Anders Eldrup, formand, Danmarks Grønne Investeringsfond, og næstformand, CONCITO

Carsten Borring, Head of Listings & Capital Markets Denmark, Københavns Fondsbørs/Nasdaq

Jacob Fjalland, miljøfaglig chef, WWF Verdens naturfonden

Malene Thiele, CSR-chef, Dansk Erhverv, og formand, DIEH

Mette Boye, næstformand, Institut for menneske- rettigheder og sekretariatschef Dansk Miljøteknologi

Mia Kaspersen, Associate Professor, Copenhagen Business School (CBS)

Michael Albrechtslund, direktør, Finansforeningen/CFA Society Denmark

Nanna Højlund, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), og forkvinde, Kvinderådet

Niels Ploug, direktør, Personstatistik, Danmarks Statistik

Nina Movin, direktør, Otto Mønsted

Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark, og formand, 2030-panelet

 

Mere information om CSR Prisen 2021

I en publikation om de nominerede virksomheder er flere detaljer om CSR Prisen 2021, processen for prisen, samt kriterierne bag årets pris. Se publikationen her og læs mere om CSR Prisen på FSR – danske revisorers hjemmeside her.

Gratis medlem?

Medlemsfordele

Faglige nyheder
Rabat på kurser
Arrangementer og events
Person med krydsede arme

Er du ansat i en medlemsvirksomhed, kan du blive gratis interessemedlem

Læs mere om vores medlemskaber